Help mee. Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten.

Ik doe mee

We hebben u nodig!

Onderzoek is de sleutel

U kunt meehelpen met het vinden van oplossingen voor dementie, depressie en andere hersenziekten. Als u kerngezond bent én als u een diagnose heeft.

Voor goed onderzoek zijn voldoende deelnemers nodig. Onder andere voor het grote, landelijke onderzoek naar leefstijl en cognitieve achteruitgang. Helpt u mee?

Meld u net als 42.738 anderen aan

Doe mee aan onderzoek

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken
  • Beslis per onderzoek zelf of u mee wilt doen

Professor Erik Scherder in 1 minuut: waarom is meedoen zo belangrijk? Samen kunnen we oplossingen vinden voor dementie, depressie en andere hersenziekten!

Voor deze onderzoeken kunnen we u uitnodigen

FINGER-NL – In dit onderzoek gaat een grote groep Nederlanders twee jaar lang aan de slag met hun leefstijl om hun hersengezondheid te verbeteren. Steeds meer onderzoek laat namelijk zien dat een gezonde leefstijl een positief effect kan hebben op het denkvermogen. Denk daarbij aan het geheugen, iets nieuws leren en concentratie.

CAFE-studie

We weten dat de stapeling van het amyloïd-bèta eiwit leidt tot beschadiging van de bloedvaten in de hersenen (ook wel cerebrale amyloïd angiopathie, CAA, genoemd), wat kan leiden tot geheugenklachten. Nu kunnen we CAA alleen met zekerheid vaststellen als mensen zijn overleden.

Om eerder te kunnen ingrijpen willen onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen methodes ontwikkelen waarmee we de eiwitstapeling al gedurende het leven kunnen aantonen.

Age Study

Onderzoekers van Universiteit Leiden kijken met online tests of subtiele veranderingen in gedrag iets kan vertellen over veroudering en de achteruitgang die daarmee gepaard gaat. Daarom kijkt deze studie onder andere naar typesnelheid (op de telefoon) en hoe dit verandert over de tijd.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

SMARD

Mensen die eenmaal een depressieve episode hebben gehad, kunnen sneller een nieuwe depressie krijgen. In het SMARD onderzoek gaan wetenschappers uit Nijmegen na of we met behulp van apps kunnen herkennen of iemand dreigt terug te vallen in een depressie en of ze die kans kunnen verkleinen met behulp van een hersentraining.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Log In studie

Waarom krijgen sommige mensen met kanker tijdens of na hun behandeling cognitieve problemen? Bijvoorbeeld met concentreren of het geheugen. Wat zijn de risicofactoren eb wat kunnen we eraan doen?
Wetenschappers van het Nederlands Kanker Instituut onderzoeken dit met behulp van online computertaken. Ze zoeken hiervoor mensen zonder geschiedenis met kanker.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man werkt op laptop in het gras
Solange en Marissa van team Hersenonderzoek.nl

Wij versnellen onderzoek

Veel hersenonderzoek loopt vertraging op, omdat onderzoekers niet snel genoeg de juiste deelnemers kunnen vinden voor hun studie. Een landelijk, online platform verhelpt dat. Wij matchen mensen die willen helpen met wetenschappelijk onderzoek aan onderzoeken.

Iedereen die 18 jaar of ouder is en wil bijdragen, kan zich inschrijven. Op basis van uw profiel nodigen we u vrijblijvend uit voor onderzoeken. Per onderzoek kunt u beslissen of u zich wilt aanmelden.

Ik doe mee

Zo werkt het:

  1. Als u zich inschrijft vult u een korte vragenlijst in. Hiermee maakt u een profiel aan.
  2. Op basis van uw profiel blijkt kijken wij voor welke onderzoeken u in aanmerking komt.
  3. Als u in aanmerking komt voor een nieuw onderzoek, sturen wij u per e-mail een uitnodiging.
  4. U leest de informatie en besluit of u zich wil aanmelden
  5. Zo ja, dan neemt de onderzoeker contact met u op. (Als het om een online vragenlijst gaat, kunt u meestal direct online starten.)

Als we u uitnodigen voor een onderzoek op locatie, houden we uiteraard rekening met reisafstand.

Doe ook mee.

Samen kunnen we oplossingen vinden voor dementie, depressie en andere hersenziekten!

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.